Esteettömyys ja saavutettavuus

Saapuminen ja sisäänkäynti

Sisäänkäynti Kino Hirveen tapahtuu Kotakennääntieltä (Kotakennääntie 9). Aivan sisäänkäynnin vieressä katutasossa on levike, johon voi pysähtyä autolla liikenneympyrästä päin tullessa. Parkkipaikat sijaitsevat alapihan puolella, jonne jalankulku tapahtuu portaita pitkin. Katutasosta teatterin ovelle johtaa kahdet lyhyet portaat, joiden yhteydessä on rampit pyörätuoliasiakkaita varten. Ulko-ovissa on kynnykset. Ovet avataan 30 minuuttia ennen ensimmäistä näytöstä.

Sisätilat

Aulasta saleihin johtavat ovet ovat leveitä ja kynnyksettömiä. Molemmissa saleissa pyörätuolipaikat sijaitsevat heti sisääntulo-ovien luona. WC-tilat sijaitsevat aulan yhteydessä ja niihin on kiivettävä muutama porras. Esteettömään WC-tilaamme johtaa ramppi, joka on tosin melko jyrkkä. Liikkumis- ja toimimisesteisen asiakkaan henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta näytöksiin. Avustavat koirat ovat tervetulleita.

Tekstitys ja kuvailutulkkaus

Kaikki ei-suomenkieliset elokuvat on tekstitetty suomeksi. Osaan kotimaisista elokuvista on saatavissa tekstitys heikkokuuloisille ja järjestämme näistä elokuvista tekstitettyjä näytöksiä. Joihinkin elokuviin on saatavissa kuvailutulkkaus näkövammaisille. Kuvailutulkkaus toimii asiakkaan omassa älypuhelimessa MovieReading -sovelluksen kautta (ladattavissa maksutta Android- ja iOS -puhelimiin sovelluskaupasta).